TJENNHUKEN

Våren 2013 åpnet den nye gapahuken ved "Dei store tjennane", fire kilometer nord for Gautefall. Gapahuken er solid lafta og ligger langs DNT-ruta Heigeitilløypa.

Tjennhuken er spesielt lagd med 80 cm breie benker slik at det er overnattingsplass til 10-12 personer.

Gapahuken er i hovedsak bygd av fem stokker, men med hele seks forskjellige treslag! Tre halvkløvde granstokker av omkring en halvmeter hver i diameter danner de to veggene. Bakveggen er kun satt opp av to halvkløvde stokker. I tillegg er taksperrene av douglasgran, takborda er av nordmannsgran (edelgran), vindskiene og gulvborda er av eik, hjørneknektene er av gran og furu men satt fast av askeplugger, alt hentet fra ulike skoger rundt Tvedestrand og Grimstad.

Den nærliggende utedoen er gitt navnet Veslehuken.

Fantastisk utsikt fra Brakneshuken
Fantastisk utsikt fra Brakneshuken Foto: Knut Åkredalen

BRAKNESHUKEN

Sommeren 2021 satte turlaget opp en gapahuk på Braknesheia, et populært turområde i Drangedal sentrum. Det er Tømmrer Per Esborg som har laget denne. Gapahuken ble kjørt til toppen med helikopter og vi hadde åpning i juni, med leder i DNT Telemark som "snorklipper". Her er det mulighet for overnatting, tenk å våkne opp til soloppgang og den utsikten. For å finne veien hit, se turbeskrivelse for Braknesheia på UT.no. 

TRONGEBU

- mer enn grillhytte på Heigeitilløypa

Med utsikt til Hesthomvarden på Kyrkjebygdheia, Nissedal og fjellene rundt, ligger grillhytta Trongebu fint plassert på svaberga ved Trongane. Her går DNT-løypa Heigeitilløypa rett forbi. Trongebu er et fint turmål i seg selv eller en stopp på veien.

Inne i hytta er det benker og god plass til 12-15 personer til å nyte niste, hvis været skulle tilsi det. Ellers er det fin plass utenfor på svaberga. Bålplassen skal benyttes på anvist sted. Ved Trongebu er det også oppsatt utedo.

Det er Gautefall Turlag som har tilrettelagt plassen. I  nødsfall kan greit tre-fire personer overnatte på benkene eller på gulvet i bua.

Det renner en frisk fjellbekk rett ved hytta.

Trongebu ligger ca. fire kilometer, eller en times vandring, sør for enden av bilveien som går langs Holmvatn på Kyrkjebygdheia. Mellom Gautefall og Trongebu er det 17 kilometer.